Jepun dan Kepanasan

Percayalah bahwa Jepun lebih panas dari Malaysia.

Musim panas ini kemuncak start bulan 8. Tapi masa ni ramai student Malaysia balik kampung sebab nak lari dari kepanasan.

Kalau area tokyo, panas dia lain macam.

Panas sangat sampai ada kes kene heat shock

Panas melekit itu paling seksa haha

Duk dalam rumah pun panas. so nak lari mana? haha

Apa yang tak best?

  1. Rasa nak mandi 5 kali sehari.
  2. Rasa nak bukak aircond 24 jam, tapi bil elektrik plak mahal
  3. Makanan cepat basi

Nota

Kalau nak datang time musim panas, minum lah air banyak banyak, bawa sunglass, bawak sunblock, takyah bawak baju tebal-tebal. haha. Masa ini sesuai untuk mandi laut, segala aktiviti laut seperti meluncur air boleh dilakukan sebab air laut agak panas.

Eh, masa bila nak shopping?

HaniHafzan

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s